Hold din egen vinsmagning derhjemme

Har du inviteret venner og familie til en hyggelig vinsmagning hjemme hos dig? I så fald skal du have nogle forskellige ting ved hånden, så du kan få en vellykket aften, hvor I sammen kan prøvesmage forskellige vine. 

Læs med videre her og få styr på, hvad du skal have, når du arrangerer en vinsmagning derhjemme. Selvfølgelig skal du have forskellige vine klar, men der er også andre ting, som du bør have.

Vinglas er et must

Vinglas er naturligvis et must, når du skal holde en vinsmagning. I og med at glassenes form kan påvirke ens oplevelse af vinen, bør du finde glas frem med den rette form i forhold til vintypen. Eksempelvis bruges der typisk brede glas til hvidvin, mens der anvendes smalle glas til rødvin.

En karaffel er også en god idé

Derudover er det en fordel at have en karaffel. En karaffel kan være med til at ilte vinen. Dette er især vigtigt, hvis der er tale om en rødvin, som skal åbne sig mere op. Bliver vinen iltet, så frigøres der langt flere smagsnoter og aromaer, hvilket selvfølgelig er et stort plus.

Kuglepenne og papir

Kuglepenne og papir kan ligeledes være en god idé at have klar, hvis der er nogen, der gerne vil skrive noter om de forskellige vine. Du kan ydermere notere dine egne tanker, om alle de vine, som I smager på, så du til sidst har styr på, hvad du godt kunne lide, og hvad du ikke brød dig så meget om.