Berig dit hjem med et vidunderligt terrasse- og udeområde

Badeværelse, køkkeninteriør, soveværelser – der er så mange rum at få styr på i forbindelse med moderniseringen eller indretningen af hjemmet, så det bliver lige så dejligt, som man forestiller sig. Måske er du kommet i mål med det indre i hjemmet, men er nu nået til udeområderne? En bar terrasse, et trist græsstykke? Heldigvis kan du skabe et herligt udeområde med et par nydelige forandringer og indretningstips – læs med her, hvis du savner inspiration.

Indret en behagelig og smuk terrasse

Det første du kan gå i krig med er terrasseområdet. Det er et sted, hvor det er dejligt at bruge mange sommeraftenener eller søndagsmorgener i solen, hvorfor du bør gøre det til et rart sted at være. Du kan blandt andet kigge på at installere en markise til terrasse. En markise giver både et fint, stilrent udtryk, og er samtidig praktisk fordi den sørger for skygge på varme sommerdage.

Derudover kan du finde smukke krukker til krydderurter og andre planter – grønt på terrassen bidrager nemlig til en behagelig og hyggelig atmosfære. Endelig er det også vigtigt med et terrassesæt, hvor du og eventuelle gæster kan slå jer ned, når I skal spise middag eller hygge jer på anden måde. Det er blevet meget moderne at vælge et sæt i metal eller træ, så hvis du er til den stil, kan du overveje det materiale.

Husk græsarealerne

Udover terrassen er det også vigtigt, at græsplænen fungerer, så den ikke står og ser træt ud. Du kan overveje at gro anden bevoksning end græs for at skabe et andet udtryk – eventuelt frugttræer eller fine buske, som også kan skabe noget tæthed i haven. En åben have kan miste noget af hyggen. Du kan også etablere et lille bålsted eller lignende, som indbyder til rare aftenstunder, når du og familien har fri fra arbejde og har tid til hinanden.