I denne søde juletid tekst
I denne søde juletid – Højskolesangbogen
I denne søde juletid
I denne søde juletid … 1.1 søde: Brorson bruger ‘sød’ om det der tilgiver synd og er i modsætning til den ‘sure’ … Tekst: H.A. Brorson, 1732 og 1739.
Brorson udgav sangen i en samling af julesalmer i 1732, og senere tilføjede han et lovprisningsvers til de seks oprindelige vers. Salmen er et eksempel på senbarok digtning med kraftigt koncentreret billedsprog, og den synges i hele Norden. C. Balles melodi fra 1855 formidler tekstens jubel over, at Gud sendte sin søn ned på jorden.
I denne søde juletid, tekst og melodi – Julesange – DUDA.dk
Tekst og melodi til julesangen ‘I denne søde juletid’. Melodien er skrevet af C. Balle i 1855 og teksten af H. A. Brorson i 1739.
I denne søde juletid – Salmeanker
I denne søde juletid
I denne søde juletid skal man sig ret fornøje og bruge al sin kunst og flid. Guds nåde at ophøje! Ved ham, som blev i krybben lagt,
I denne søde Juletid – Hymnary.org
I denne søde Juletid | Hymnary.org
1 I denne søde Juletid Tør man sig ret fornøie, Og bruge al sin Kunst og Flid, Guds Naade at ophøie. Ved ham, som er i Krybben lagt,
Authoritative information about the hymn text I denne søde Juletid, with lyrics.
I denne søde juletid – Folkekirken.dk
I denne søde juletid | Folkekirken.dk
Her kan kan du læse historien om Brorsons julesalme, gå på opdagelse i teksten og blandt andet høre mere om 1700-tallets forbudte julestuer. Lyt til ‘I denne …
Og netop skriverier er den unge Brorson begyndt på i den helt anden ende af landet, langt fra magten og langt fra plakaterne i Københavns gader. Han er ikke ubekendt med livet i byen, for han har været i hovedstaden af to omgange for at gøre sit teologistudie færdigt og er i disse år indsat som sognepræst i Randerup i Sønderjylland.Den unge sognepræst kender selv til den elendighed, som ’verdens synd’ ifølge Brorson kan føre med sig. Da faderen døde, vidste det sig, at hans udsvævende liv havde forgældet ham så meget, at kreditorerne tømte barndomshjemmet. I sit eget sogn er Brorson vidne til bønder, der spiller og drikker sig fra hus og hjem og unge piger, der bliver gravide uden for ægteskab. Mange efter julens festligheder.Brorson har tidligere været huslærer i Løgumkloster, og det er her, han første gang møder den pietistiske tankeverden. Sønderjylland er på dette tidspunkt et sammensurium af danske og tyske interesser, og den tyske pietisme finder derfor nemt vej til området, hvor Brorson og hans to brødre er med til at få bevægelsen ind i folks stuer. Der bliver nemlig helt lavpraktisk holdt bønnemøder og sangmøder rundt om i de private hjem. Et forsøg på at indføre netop den lægmandbevægelse, man læser om hos Luther. Særligt sang har stor betydning hos pietisterne, og Brorson, der er en habil guitarist, begynder først at oversætte tyske salmer inden han selv kaster sig ud i digtningens kunst.
Hyggemusik for klaver – I denne soede juletid – erlingmusic
Hyggemusik for klaver – I denne soede juletid
I denne søde juletid. Tekst: Hans Adolph Brorson 1732 og 1739. Melodi: Carl Chr. Nic. Balle 1855, (Et lidet barn så lysteligt)
Gratis klavermusik i mp3 format af Erling Jan Sørensens egne arrangementer over hundredvis af melodier. Løbende indspilning af 450 sange fra “Den danske vaudeville”
“I DENNE SØDE JULETID” LYRICS by MUSICA FICTA
“I DENNE SØDE JULETID” LYRICS by MUSICA FICTA: Salme 109 1 I…
I denne søde juletid Lyrics. Salme 109 1 I denne søde juletid tør man sig ret fornøje og bruge al sin kunst og flid. Guds nåde at ophøje;
I DENNE SØDE JULETID LYRICS by MUSICA FICTA: Salme 109 / 1 I denne søde juletid / tør man sig re…
I denne søde juletid : for klaver med underlagt tekst (For klaver …
I denne søde juletid : for klaver med underlagt tekst (For klaver med underlagt tekst) | bibliotek.dk
Dejlig er jorden ; Det kimer nu til julefest ; Et barn er født i Bethlehem ; Glade jul, dejlige jul ; Her kommer, Jesus, dine små ; Julen har bragt …
Julesalmer, julesange, julelege, juledanse
N.F.S. Grundtvig – 182. I denne søde Jule-Tid – Kalliope
N.F.S. Grundtvig: »I denne søde Jule-Tid« fra Psalmer og aandelige Sange (1868)
Sit søde Himmerige; … Vi sjunge om den søde Fred, … Teksten følger N.F.S. Grundtvig: Psalmer og aandelige Sange, Bd. 1, Kbh., 1868, pp. 375–377.
Kalliope er en database indeholdende ældre dansk lyrik samt biografiske oplysninger om danske digtere. Målet er intet mindre end at samle hele den ældre danske lyrik, men indtil videre indeholder Kalliope et forhåbentligt repræsentativt, og stadigt voksende, udvalg af den danske digtning.
Keywords: i denne søde juletid tekst